Op deze pagina hebben we de beste datingadviezen voor jou verzameld. Staat een vraag of advies er niet tussen? Schroom dan niet en neem even contact met ons op.
Geen sollicitatiegesprek
"Een date is geen sollicitatiegesprek dus probeer jouw date dan ook niet te ondervragen. Op deze manier kun je  kijken of je date bij jou past. Beter is om in plaats hiervan te luisteren naar wat ze te zeggen hebben en beslis later of de gedachten en leefwijze aansluiten bij de jouwe. Het aktief luisteren is zeer belangrijk hierdoor ontstaat er van zelf een prettig gesprek"
Geen Discussies voeren
"Als je het niet eens bent met iets wat je date zegt, laat hem of haar dat dan ook weten. Er is geen geldige reden om hier je mening niet te laten horen en te zwijgen. In een relatie is het belangrijk dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat beide personen hun mening kunnen uiten. Ook al zijn ze het niet altijd eens over een bepaald onderwerp. Bij een date mag je best je mening laten horen probeer het wel gezellig te houden, jullie zijn niet aan het debatteren of discussies aan het voeren."
Er bestaan geen Taboes
Geen enkel onderwerp is taboe. Als bijvoorbeeld politiek en religie heel belangrijke onderwerpen zijn voor jou. Je interesses liggen ook bij religie en politiek waarom zou je daar dan niet over praten met hem of haar?  Toch is er wel een taboe, dat zijn namelijk de exen, niet over beginnen. Als hij of zij erover begint dan weet je exact hoe laat het is.  Tijd om te vertrekken. Lorem ipsum dolor sit amet
De bekende afknappers
Het hebben van afknappers is geen probleem, iedereen heeft er wel een aantal. Laat je niet teveel afleiden door de afknappers.  Een date hoeft niet meteen te leiden tot een relatie, er kan ook een leuke vriendschap uit voortvloeien en dan zijn de afknappers toch een stuk minder relevant. Lorem ipsum dolor sit amet
De eerste stap
Ga niet wachten tot de ander de eerste stap zet. Je kent het vast wel. Je hebt een leuke date gehad en dan wacht je op dat ene belletje. Het maakt eigenlijk niet uit wie de eerste stap zet na een goed geslaagde date. Of jij nu belt of je date, het maakt echt niks uit. Stel je voor dat jullie beide wachten op elkaars belletje. Dan kan het zijn dat er nooit een vervolg komt, terwijl het wel klikte. Ga ook niet twijfelen als je date je niet belt terwijl jullie wel een gezellige avond hebben gehad. Bel hem zelf op om te zeggen wat jij ervan vond. Je kan beter een blauwtje lopen dan je prins op het witte paard voorbij laten rijden. Lorem ipsum dolor sit amet
Alleen jezelf onder controle
Vergeet niet dat het enige waar je controle over hebt in een relatie is jezelf.  Denk je tijdens de date al  hoe je hem of haar gaat veranderen als jullie iets met elkaar krijgen? Dan kun je beter de vluchtroute ”ik moet even naar het toilet” toepassen en richting huis gaan.   Lorem ipsum dolor sit amet
Enkele dating tips voor mannen

Hier volgen dan ook 19 unieke date ideeën, die de kans op succes absoluut vergroten.

1) Laat haar kennis maken met een liefhebberij van jou

Vrouwen houden van mannen met een hobby, met een passie voor iets. Dit betekent als idee voor een date, dat je een vrouw heel best mee zou kunnen nemen naar een beurs of evenement dat betrekking heeft op jouw hobby.

Met name wanneer er wat te beleven en wat te doen valt, of iets te leren of iets leuks te ervaren is.

Wanneer je er tijdens dit uitstapje voor zorgt dat ze vooral antwoord krijgt op de vraag waarom jou dit zo ontzettend boeit, en zij tegelijkertijd iets nieuws leert en wat plezierigs ervaart, dan kan een dergelijke date als absoluut geslaagd beschouwd worden.

2) Doe iets met dieren

Vrouwen zijn over het algemeen dol op dieren. Dat maakt dieren kijken of iets doen met dieren een geweldig date idee. Hierbij kun je uiteraard denken aan een bezoekje aan de dierentuin. Zeker wanneer er pasgeboren dieren te bewonderen zijn.

Maar je zou ook kunnen denken aan de lokale kinderboerderij, of aan de eendjes voeren in het park, en zelfs aan het simpelweg uitlaten van je eigen hond.

En tevens aan koe knuffelen of iets anders unieks met dieren waar je niet zo snel aan denkt, of misschien zelfs nog nooit van gehoord hebt.

Een voordeel van samen dieren gaan kijken of iets doen met dieren is, dat het altijd gesprekstof oplevert. Want of de dieren doen iets leuks, geks of onverwachts, of roepen leuke jeugdherinnering op waar je over kunt praten en lol aan kunt beleven.

3) Ga wandelen

Een date wordt sneller een meer ontspannen aangelegenheid wanneer niet het gevoel ontstaat dat je met elkaar opgescheept zit, en dat daar voor enige tijd niets aan te veranderen valt. En ook wanneer het niet erg is als er even niets gezegd wordt, maar je samen kunt genieten van de omgeving waarin jullie je bevinden.

En samen een wandeling gaan maken zorgt voor precies dat.

Nu is het wellicht vooral met een eerste date een minder goed idee om een wandeling te gaan maken in het bos. Omdat je daar veelal alleen zult zijn met je date. Iets waardoor je date zich wel eens niet echt op haar gemak zou kunnen gaan voelen. En dat is echt het laatste wat je moet willen tijdens een date.

Een wandeling maken in een goed bezocht park, of op het stand is daarentegen een uitstekend idee. Zeker wanneer je een leuke tentje weet waar je na de wandeling even lekker kunt genieten van een klein hapje en een drankje.

4) Doe een workshop

Als je op internet zoekt, dan zul je ontdekken dat er in ons land ontzettend veel workshops gegeven worden op allerlei gebieden. En daar zou best wel eens iets tussen kunnen zitten wat jullie beiden interesseert en wat ontzettend leuk is om samen te gaan doen.

Zorg er als je samen een workshop gaat doen alleen wel voor dat je ook daadwerkelijk samen wat gaat doen. En de gelegenheid hebt om te praten en elkaar beter te leren kennen. Want dat blijft uiteraard het belangrijkste doel van een date.

Echter, het praten gaat ons mannen over het algemeen wat makkelijker af, wanneer we tegelijkertijd wat aan het doen zijn.

5) Neem samen een dansles

Zeker wanneer jij het ontzettend moeilijk vindt om een vrouw aan te raken tijdens het daten, dan is samen een dansles nemen een perfect date idee voor jou. Want als je bijvoorbeeld gaat leren de Salsa te dansen, dan is het aanraken en het heel dicht bij elkaar zijn hier simpelweg een onderdeel van.

Met het nemen van een dansles sla je overigens twee vliegen in één klap. Want vrouwen houden doorgaans enorm van dansen, en jij kunt het samen dansen stiekem mooi gebruiken om te wennen aan een vrouw aanraken en dichtbij haar te zijn.

Dit maakt het makkelijker om haar op een later tijdstip nog eens aan te raken, en haar nabijheid te zoeken. Iets wat pure noodzaak is als je een vrouw wilt versieren.

6) Leer haar iets

Vrouwen vinden het veelal erg leuk wanneer een man ze iets nieuws leert. Bijvoorbeeld, vliegeren met een stuntvlieger. Iets wat vooral best spannend en intensief kan zijn als het lekker waait. En wat zonder meer zal bijdragen aan de lol die je samen kunt hebben met vliegeren. Tevens stelt een vrouw leren vliegeren in deze omstandigheden je in de gelegenheid om dichtbij een vrouw te zijn, haar aan te raken, en haar soms vast te houden.

Hetzelfde geldt eigenlijk wanneer jij kan schaatsen of skeeleren en zij niet. Huur schaatsen of skeelers voor haar bij een schaatsbaan en leer haar schaatsen, dan wel skeeleren.

7) Laat haar iets meemaken

Date ideeën waarbij je je date iets niet alledaags laat meemaken, wat best spannend is maar ook ontzettend leuk, zijn de dingen die een vrouw niet snel vergeet. En waar ze nog lang met plezier aan terugdenkt. En dus ook aan jou terugdenkt. Aan de man die haar dit heeft laten meemaken.

Met andere woorden: je gaat een onvergetelijke indruk maken wanneer je een vrouw iets laat meemaken.

Wat je dan bijvoorbeeld zou kunnen doen, is met je date gaan blokarten ofwel strandzeilen. Iets wat vooral voor voldoende spanning en sensatie zorgt wanneer er wederom een lekker windje staat.

8) Ga samen op avontuur

Huur een kano en ga een stuk varen in een mooi natuurgebied, bijvoorbeeld langs de Linge. En neem een picknickmand mee.

Niets schept sneller een band dan samen het avontuur opzoeken. En zeker wanneer je het heft stevig in handen neemt en haar als een koene ridder door het avontuur samen loodst, zal dat zeker jouw aantrekkingskracht op haar vergroten.

Zeker wanneer je tevens laat zien dat je galant bent, en in staat bent tevens goed voor haar te zorgen. Vandaar dat je een goed gevuld picknick mandje zeker niet moet vergeten.

9) Bezoek een midgetgolfbaan

Een date hoeft natuurlijk niet per definitie iets avontuurlijks te bevatten. Samen gewoon iets gaan doen wat vooral ook heel lollig kan zijn, is tevens absoluut een aanrader. Want niets ontspant een vrouw meer dan lachen en lol hebben.

Daarom vinden vrouwen gevoel voor humor ook zo belangrijk in een man. Omdat dit garant staat voor lachen en lol hebben samen met de man met wie ze haar leven deelt, en daarmee ook voor ontspanning.

Door bijvoorbeeld naar een midgetgolfbaan te gaan en met haar te gaan golfen laat je onder andere zien dat je wel in bent voor iets lolligs doen samen.

10) Bezoek een markt

Samen dingen gaan bekijken geeft altijd gesprekstof. En voldoende gesprekstof is fijn om te hebben tijdens een date. Maar tevens is het fijn dat als het gesprek even stilvalt, dit niet uitmaakt. En dat er altijd weer wat zal zijn waarover je wat kunt zeggen.

Op een vlooienmarkt kom je over het algemeen meer dan voldoende spullen tegen waarover je je samen kunt verbazen en misschien wat over vertellen kunt. Bijvoorbeeld omdat je oma vroeger ook zoiets in de kast had, waar best een hele leuke anekdote over bestaat.

Maar veelal zal vooral de sfeer goed zijn op een gezellige vlooienmarkt. En dat helpt absoluut mee om van een date een succes te maken.

Hetzelfde geldt overigens voor een Boerenmarkt, waar veelal biologische producten, maar ook streekproducten verkocht worden. En precies dat kan van dit niet dagelijkse uitstapje wederom een unieke date maken.

11) Ga naar een optreden van lokale helden of naar een klein festival

Als je een liefhebber bent van muziek, en je deelt deze liefhebberij met je date, dan is zeker in de zomer naar een optreden van een lokaal bekende artiest gaan of naar een klein festival gaan een uitstekend idee voor een date.

Kleinere festivals zoals bijvoorbeeld 'Ribs and Blues' in Raalte, 'Drijf-aan Blues' in Giethoorn of festival 'de Luie Hond' in Arnhem zijn stuk voor stuk ontzettend gezellig. Want er is naast leuke muziek, veelal ook nog wat lekkers te eten en te drinken. Bovendien kost de entree je geen godsvermogen.

En wanneer het weer dan ook nog eens aangenaam is, dan verkeer je samen met je date in de ideale omgeving om elkaar op een ontspannen, gezellige, leuke en unieke manier te leren kennen.

12) Maak een toeristische trip

In een van de eerdere date ideeën kwam je date kennis laten maken met jouw liefhebberijen al aan de orde. Als jij een motor of een klassieke auto als liefhebberij hebt, dan kun jij jouw date uiteraard ook uitnodigen om samen een toeristische trip te gaan maken. Bij voorkeur door ons eigen land. En laat je date dan vooral wat unieke, leuke en grappige dingen en wetenswaardigheden zien onderweg.

13) Bezoek een museum

Voordat je gaat daten heb je uiteraard al met elkaar gesproken. En dan zou je bijvoorbeeld ontdekt kunnen hebben dat jullie bepaalde kunst interessant vinden, of bepaalde voorwerpen, of een bepaalde periode uit de Vaderlandse geschiedenis.

En ook daar kun je uiteraard iets mee voor een leuk date idee. Zo zou je bijvoorbeeld een museum kunnen bezoeken, of een tentoonstelling die te maken heeft met de interesse die jullie delen.

14) Trakteer haar op een ijsje

Soms doen zich gelegenheden voor waarbij je direct moet handelen. Bijvoorbeeld, je maakt onverwacht kennis met een vrouw, en jullie raken direct verwikkeld in een leuk gesprek samen. Dan is het slim om direct de koe bij de horens te vatten, en haar uit te nodigen om samen een ijsje te gaan eten, of een kop koffie te gaan drinken.

Dat zijn voorbeelden van ongedwongen en spontane voorstellen waar bijna niemand 'Nee' tegen zegt. En daarmee ideaal voor wanneer je een vrouw die je ontmoet direct wilt uitnodigen voor een date.

15) Ga samen koken bij jou thuis

Van alle tot nu toe besproken date ideeën is dit idee het meest geschikt voor wanneer je van plan bent verder te gaan. Waarbij je jouw date tijdens voorgaande dates al hebt aangeraakt en al wat met haar hebt gekust. En nu wil je verder, en het liefst wil je met haar naar bed.

Op het moment dat je een vrouw bij jou thuis uitnodigt om daar samen wat te gaan doen, dan weet een vrouw gevoelsmatig al wel wat jouw plannen zijn. Wanneer ze akkoord gaat met jouw uitnodiging om samen bij jou thuis wat te gaan doen, dan heeft ze er in principe dan ook niets op tegen dat jij deze plannen hebt om wat bij haar te proberen, ofwel haar te versieren.

Haar versieren zou je daarom dan ook best kunnen gaan lukken. Tenminste, wanneer je er allereerst voor zorgt dat ze zich wel lekker op haar gemak bij jou voelt.

Iets wat je simpel bereiken kan door wederom samen wat te gaan doen. Dus samen boodschappen gaan doen voor het eten, samen het eten gaan klaarmaken, samen een gezellige tafel maken waaraan jullie gaan eten, en uiteraard samen gaan genieten van wat jullie gekookt hebben.

Dat gezellig samen doen, waarbij jouw aandacht puur en alleen naar haar uitgaat, creëert de perfecte sfeer waarin een vrouw zich goed voelt over haarzelf en over jullie samenzijn. Een gevoel dat jij haar gegeven hebt, en waar ze meer van wil. Waarbij ze er langzaam maar zeker voor open zal gaan staan om ook lichamelijk aandacht van jou te ontvangen.

Echter, voor iedere date geldt dat: het niet de meest fantastische date ideeën zijn die voor het succes zorgen, maar dat alleen jij voor dat succes kunt zorgen.