50 plus dateN: waar en hoe ontmoet je nieuwe mensen?

50 plus en single of eenzaam? Senioren datingsite 50plus match helpt je om die vriendschap of liefde te vinden die jouw leven compleet maakt.

Ben je er klaar voor om jouw soulmate te vinden? Het leven ligt nog voor je open. Ook op oudere leeftijd kun je verleiden, nieuwe avonturen beleven en plannen maken. Het is mogelijk om weer gelukkig te zijn in een relatie. Steeds meer 50 plussers kiezen ervoor om opnieuw naar liefde te zoeken na een scheiding of jaren alleen te zijn geweest. Want 50 plus zijn betekent niet dat eenzaamheid vanzelfsprekend is.

Dat is de reden waarom we bij 50plusmatch constant werken aan het faciliteren van een vertrouwde omgeving waarin je echte relaties kunt opbouwen met gelijkgestemde mensen. Tientallen paren worden elke dag gevormd dankzij onze datingsite 50 plus, waaruit blijkt dat het mogelijk is om de juiste persoon te ontmoeten om een nieuw leven mee te beginnen.
Man zoekt vrouw/vrouw zoekt man

De tijd van de traditionele contactadvertentie ligt al een hele tijd achter ons. Een nieuwe partner of vriend zoeken op een dating 50 plus site is tegenwoordig heel normaal.

Voor veel volwassenen is het niet zo eenvoudig om nieuwe mannen of vrouwen te ontmoeten op het werk of via vrienden; als gevolg hiervan gaan ze geloven dat liefde niet meer voor hen is. Wij begrijpen dat juist een omgeving die gewijd is aan daten voor ouderen, zoals datingsites voor 50 plus, hierbij kunnen helpen. Door je te registreren op onze datingsite zul je zien dat er in feite duizenden alleenstaande 50 plussers zijn die ook op zoek zijn naar een serieuze relatie of een warme vriendschap zoeken. Zo kan een datingsite ouderen juist helpen om uit een isolement te komen. Lid worden van 50plusmatch.nl kost maar een paar minuten van je tijd en onze datingsite is gratis. Voer basisinformatie in zoals je leeftijd, geslacht, locatie en waarnaar je op zoek bent. Je hebt de mogelijkheid om te vermelden of je een romantische relatie of een vriendschap wilt, of beide. Vergeet niet om een persoonlijke contact advertentie te schrijven om een beetje van je persoonlijkheid te onthullen. Enkel ‘ik zoek een man’ of ‘ik zoek een vrouw’ is niet voldoende. En je kunt ook een foto toevoegen om je profiel aan te vullen.

Zoals we weten, kan het overweldigend zijn om terug te gaan naar vijftigplus dating. Lees daarom de succesverhalen en het blog met allerhande verhalen van mensen die je voor gingen. Hun ervaringen geven je niet alleen een aantal tools om je te helpen je perfecte 50 match te vinden op een 50 plus datingsite, maar ze zullen je ook helpen om een succesvolle date te vinden.
Hoe vind je liefde op een 50 plus datingsite?

Je hebt jezelf door de jaren heen beter leren kennen, zowel mentaal als fysiek. Je kunt nu met vertrouwen aangeven wat je echt verlangt, en die volwassenheid is een van je beste troeven om een gezonde en gelukkige relatie op te bouwen.

Het profiel van iemand toont natuurlijk maar slechts een fractie van zijn ware persoonlijkheid, dus een open geest is essentieel om weer liefde te vinden tijdens het 50plus dating. Wij wensen je vooral heel veel plezier toe in het contact maken met verschillende leden. Je zult verrast zijn te ontdekken met wie je het beste kunt opschieten! Chat in chat rooms en aarzel ook niet om meerdere mensen te ontmoeten. Zie het als één grote ontdekkingsreis. Je weet vaak na één date al of je in de persoon tegenover je de ware 50+ match hebt gevonden.
Daten na je vijftigste, onze tips

Er zijn genoeg mensen van 50 plus, 55 plus of 60 plus die online nieuw geluk zoeken. De tijd dat online vijftig plus dating gelijk stond aan ‘maar een ding willen’ is al lang voorbij. Veel mannen en vrouwen willen gewoon iemand in hun leven die ze kunnen liefhebben en koesteren. Dus wees niet bang om de stap te zetten. Laat je vooral niet door je kleinkinderen wijsmaken dat een ‘opa- of omadate’ echt niet kan! Als 50 plusser ben je nog jong genoeg voor nieuwe contacten en belevenissen.

En als je je dan echt hebt aangemeld, en die eerste echte 50 plus date misschien al wel gepland staat, helpen de volgende tips je om goed beslagen ten ijs te komen.
Date 50 of 60 plus: Wees geduldig

Vooral in de leeftijd van 60 plus zijn er gemiddeld meer vrouwen dan mannen. Misschien merk je dit als vrouw ook wel in het online contact maken. Geef niet meteen op als je niet direct een leuke 50plusmatch vindt. Daten na 50 wordt steeds populairder. Hij of zij is daar ergens, je hebt gewoon een beetje geduld nodig om hem of haar te vinden.
Werk aan je verschijning

Je zult ongetwijfeld nerveus zijn voor een date, dit is niet meer dan normaal! Je kunt er in ieder geval voor zorgen dat je qua uiterlijk geen reden tot zorgen hebt. Je trekt eerder de aandacht als je goed verzorgd bent en, laten we eerlijk zijn, als je je goed voelt ben je zelfverzekerder. Leeftijd is immers maar een getal. Zit je lekker in je vel dan is dat altijd aantrekkelijk, voor zowel mannen als vrouwen.
Blijf jezelf

Doe niet alsof je iemand bent die je niet bent. Als je profiel onwaarheden bevat of je doet alsof je dingen leuk vindt die je niet leuk vindt zal dat toch uiteindelijk tegen je werken. Wat heeft het voor zin om op een date te zijn met een man die dol is op koude winterdagen terwijl jij juist een zonaanbidder bent? Als jouw 50 plus date van lezen of binnenshuis blijven houdt terwijl jij een echt buitenmens bent, zeg dat dan. Want iemand ontmoeten met vergelijkbare interesses betekent immers meer kans op een goede match.
Wees niet te kieskeurig

Dit is best en lastige. Zeker als je in het verleden al een keer het geluk hebt gehad de ware tet vinden en deze om welke reden dan ook verloren bent. Of omdat je al een hele tijd alleen bent geweest. Kieskeurigheid kan te maken hebben met onzekerheid of het moeilijk vinden het vertrouwde los te laten. Zie online 50+ dating als een avontuur waarin je alleen maar kunt winnen. Kijk verder dan uiterlijke kenmerken maar bijvoorbeeld ook naar verzorgdheid, uitstraling en interesses.
Wees vriendelijk, luister en doe mee

Wees open en vriendelijk op een date. Praat niet alleen over jezelf, maar luister ook naar je date. Probeer na de gebruikelijke koetjes en kalfjes een onderwerp te kiezen dat je gemeen hebt uit je profielen en begin je daarover te praten.
Let op

Niet alle mannen of vrouwen gaan naar een datingsite op zoek naar liefde. Sommigen willen gewoon plezier hebben, wat meestal betekent dat ze een datingsite gebruiken voor het zoeken naar een vrijblijvende relatie met veel seks. Dat is prima als je dat ook wilt; maar als je dat niet doet, wees voorzichtig met het ontmoeten van iemand die je niet zo goed kent bij je thuis. Het kan de verkeerde signalen afgeven en tot een onaangename discussie leiden aan het einde van de avond. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe oud je bent. Of je nu denkt ‘ik wil een vriendin of vriend’, of ‘ik zoek een maatje’, probeer het online. Zelfs al vind je de man of vrouw van je dromen niet, je kunt nog steeds een paar nieuwe vrienden maken.
Veiligheid en dating 50-plus

Helaas komt het voor dat 50 plussers via een dating app of 50+ dating site opgelicht worden door hun date. Gelukkig heeft 50PlusMatch hier geen ervaring mee. Omroep Max besteedde aandacht aan de doelgroep 50 plus en dating. Denise Janmaat, onze coach voor vijftig plus dating, gaf bij Omroep Max 50 plus dating tips ter voorkoming van oplichting. Lees meer over dating 50+ en veiligheid.